Staňte se našimi fanoušky na:

Telecí medailónky v listové těstě

Autor receptu: Victor (652 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Telecí maso očistíme a rozdělíme na stejně velké medailónky.Plátky osolíme,opepříme a zprudka po obou stranách opečeme na rozehřátém oleji v pánvi.Opečené maso vyjmeme a necháme mírně zchladnout.Listové těsto rozválíme na plát silný asi 2 cm a rádýlkem rozdělíme na pruhy,jejichž šířka je stejná jako šířka medailónků.Zchladlé medailónky obalíme po obvodu v nasekaných bylinkách.Pruhy listového těsta potřeme rozšlehaným vejcem a medailónky jimi obtočíme.Ty přeneseme na plech vymazaný olejem a vložíme do trouby.při 200 stupních je pečeme,dokud těsto nezezlátne.Sterilovaný chřest scedíme a na sítku necháme okapat.Ke každému výhonku chřestu přiložíme snítku tymiánu a zabalíme je do slaniny.Balíčky rozložíme do zapékací misky,poklademeje máslem a posypeme drcenými mandlemi.Pekáček vložíme do trouby a chřest při 200 stupních zapékáme asi 5 minut.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

piškot |23. září 2014
1*** Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!