Staňte se našimi fanoušky na:

Sicilské knedlíčky

Autor receptu: Alpenrose (509 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Knedlíčky: 250g rýže, 100g sýra, 2 vejce, lžíce kečupu, sůl, strouhanka a olej na smažení / Náplň - 60g jemně strouhaného sýra, 60g nadrobno krájené šunky, 2 lžíce husté raj. omáčky, sůl, pepř mletý / Omáčka: lžíce oliv. oleje, 1 cibule, 1 mrkev, 50g celeru, 600g rajčat, čerstvá bazalka, cukr dle potřeby, mletý pepř, sůl / Ozdoba: zakysaná smetana, bazalka Základem omáčky je na oleji osmahnutá cibule, rozdušená s plátky mrkve, celeru, pokrájenými rajčaty a bylinkami. Doměkka rozdušenou zeleninu propasírujeme přes jemnější sítko (práci si usnadníme, když směs ještě před tím rozmixujeme. Hladkou omáčku v rendlíku dochutíme kečupem, osolíme a osladíme, podle chuti opepříme a chvíli dusíme, dokud nezhoustne. Na náplň smícháme strouhaný sýr, šunku, rajčatovou omáčku, osolíme a opepříme. Hmotu na knedlíčky uděláme z doměkka uvařené rýže smíchané se strouhaným sýrem, vejci, soli a kečupem, necháme ji zchladnout. Z lepivé měkké rýžové hmoty uděláme, na strouhankou posypaném prkénku, větší placičky, do středu každé dáme trochu náplně a v navlhčených dlaních uzavřeme, stlačíme a zakulatíme. Knedlíčky obalíme ve strouhance a smažíme je ve vyšší vrstvě oleje ze všech stran dozlatova. Na talíři polijeme omáčkou a na každý knedlíček dáme trochu zakysané smetany a lístek bazalky.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!