Staňte se našimi fanoušky na:

Rizoto s jablkem, skořicí a sýrem

Autor receptu: JIHOR (462 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • podle potřeby vývar
  • mletá špetka skořice
  • podle potřeby máslo
  • sladké šťavnaté, 1 ks jablko
  • Arborio, asi 250 g rýže
  • sýr Toma, 100 g
  • 1 ks šalotka

Pracovní postup:

Nakrájejte najemno šalotku a orestujte ji na másle, pak k ní přidejte nastrouhané jablko (např. Renetu) a skořici, nechte chvíli smažit. Pak přidejte rýži, chvíli ji smažte a pak postupně přilévejte vývar tak, jak se bude vstřebávat. Před koncem vaření do rýže vmíchejte sýr nakrájený na kostičky a oříšek másla. Před podáváním můžete poprášit čerstvě namletým pepřem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!