Staňte se našimi fanoušky na:

Rissoto z vepřového jazyku

Autor receptu: ladislava.jankovska (121 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Pracovní postup:

Jazyky vařím večer s trochou soli a mletým kmínem, ještě teplé je oloupu a odkrojím horší části, na které už čekají obě kočky. Zabalím jazyka do alobalu a dám do lednice. Vývar z jazyků dám do lednice ( nebo studena a ráno převařím). Druhý den uvařím ve vývaru rýži, pokud je vývaru málo, přidám vodu. Rýže nabude třikrát. Vařím podle návodu. K rýži přidám libeček, necelou lžíci sádla. Cibuli dám na olivový olej na nejmenší plamének a rychle nakrájím mrkev a jazyky. Mrkev přidám k cibuli, s trochou sádla a mírně restuji. Po chvíli přidám jazyky na menší kostky, koření a po pár minutách sherry nebo portské či červ. víno, je-li třeba lehce přisladíme třtinovým cukrem, necháme "zneškodnit" alkohol a vypneme. Z rýže vyndáme libeček, pokud je třeba zcedíme, vmícháme nasekanou petrželku, hrášek a opatrně vmícháme masovou směs. Zakryji poklicí a nechám vzájemně provonět. Nastrouhám Goudu. Pokud se vám nezdá chuť dost výrazná, stačí trochu práškového dochucovadla do polévek či trošku slané sójovky, ještě kousek sádla a pod. Není třeba péci. Obměna: Můžeme přidat i nasekanou červenou papriku pro barvu a špetinku tymiánu k rýži do hrnce.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!