Staňte se našimi fanoušky na:

Restovaná vepřová játra s jemným vinným přelivem

Autor receptu: Ivulinda(Ivka) (100 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
12× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Játra omyjeme, odblaníme, osušíme, pokrájíme na větší plátky, po stranách nařízneme a opepříme. Posypeme lístky libečku / nebo jen estragonu/ vložíme do nádoby, přidáme sušenou chilli papričku a potřeme většinou oleje. Necháme v chladu asi dvě hodiny odležet. Zprudka opékáme na rozpálené pánvi z obou stran doměkka. Ke konci restování přidáme opéci ještě tenké plátky anglické slaniny pěkně do křupava. V menším kastrůlku přivedeme k varu pokrájenou šalotku s vínem a vaříme do doby, než se víno zredukuje na polovinu. Vmícháme hrubozrnou hořčici, posekané bylinky /nebo jen estragon /. Nádobu s vínem stáhneme stranou a postupně vmícháváme do nádoby tuk, utřený se žloutky. Dochutíme solí a šleháme ve vodní lázni do zhoustnutí. Upečená játra se slaninkou přelijeme vinným přelivem a podáváme s opečeným bramborem nebo hranolky. Velmi dobrá příloha je zelený chřest, povařený s vodou, cukrem a citronovou šťávou, ale tentokrát jsem ho doma neměla. Takže jsem dala jen barevnou zeleninovou přílohu.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

liza |1. června 2013
to bude dobrota...ukládám na vyzkoušení 1* Odpovědět
zuzi |19. května 2013
dobrota Odpovědět
Konato |19. května 2013
Už to nádherné foto hovoří za vše - mňam. Odpovědět
Šuldeska |18. května 2013
To bude vynikající. Odpovědět
roxana-zdena |27. dubna 2013
Vypadá to dobře, ukládám:-) Odpovědět
Anna1960 |27. dubna 2013
játra mám ráda vyzkouším vypadají moc jedle Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!