Staňte se našimi fanoušky na:

Okonomiyaki

Autor receptu: objev (500 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Ingredience

Pracovní postup:

1) Zelí nakrájíme na tenčí proužky. 2) Obalovací směs okonomiyako smícháme s vejci a vodou a připravíme hladké těsto. 3) Slaninu (v originále se používají krevety nebo sépie) nakrájíme také na proužky. 4) Část zelí orestujeme na pánvi, přidáme slaninu, také propečeme a zalijeme těstíčkem. 5) Hotovou placku pomažeme omáčkou Okonomi, posypeme drcenou řasou aonori a hoblinkami katsuobushi a vše dozdobíme japonskou majonézu QP. Je to s podivem, ale japonci dokáží sníst tuto placku hůlkami :).

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Jana Konečná |3. března 2016
super Odpovědět
sonizna |19. listopadu 2014
Původ okonomiyaki je zřejmě korejský, okonomi znamená “to, co mate rádi”, takže placku můžeme připravit téměř z čehokoli, základem by ale vždy mělo být zelí a brambora. Odpovědět
objev |12. listopadu 2014
Okonomiyaki je známá také jako japonská pizza. Odpovědět
objev |12. listopadu 2014
Japonci chodí na tuto placku do restaurací, ve kterých si můžou placku připravit sami podle chuti. Odpovědět
objev |12. listopadu 2014
Všechny ingredience v receptu je možné sehnat na e-shopech s japonskými jídly anebo v obchodě specializovaném na japonskou a čínskou kuchyni. Odpovědět
Petra Andrýsková|19. června 2016
Další zajímavosti o této japonské placce najdete zde: http://ochutnejtesvet.cz/japonske-okonomiyaki/ Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!