Staňte se našimi fanoušky na:

Ochridský pstruh se sušenými švestkami

Autor receptu: Mešitka (296 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Cibuli a petrželovou nať nasekáme nadrobno, promícháme, osolíme, opepříme a rozprostřeme na dno pekáče. Švestky spaříme a vypeckujeme. Očištěnou, vykuchanou a osolenou rybu naplníme švestkami, položíme na cibuli s petrželkou, na horní straně ji opatrně na několika místech nařízneme a do zářezu rovněž vložíme po jedné až dvou švestkách. Pak rybu zalijeme octem, olejem a vodou. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme zprudka při 200 ˚C asi hodinu. Když je ryba upečená, opatrně ji vyjmeme z pekáče a položíme ji na větší talíř. Vejce rozmícháme s citrónovou šťávou a nalijeme na cibuli s petrželkou v pekáči. Rozmícháme a za stálého míchání necháme přejít varem. Hotovou omáčku podáváme k rybě, kterou ozdobíme kolečky vařených vajec, řezy okurek a petrželkou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Šuldeska |30. května 2013
Moje oblíbená ryba. Odpovědět
Uzzi1 |27. prosince 2012
tahle kombinace pstruha se sušenými švestkami vypadá zajímavě, ukládám a vyzkouším Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!