Staňte se našimi fanoušky na:

Netradiční játra a ledvinky

Autor receptu: Fíííra (508 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

VEPŘOVÉ LEDVINKY SE ŽAMPIONY 800g vepřových ledvinek, 150g cibule, 80g škrobové moučky, 50g sójové omáčky, 160g sádla, 180g sterilovaných žampionů (nebo jiné houby), 1/2dl bílého vína, 40g česneku, 80g pórku, podle chuti sůl, mletý černý pepř, podle potřeby vývar Uvařené žampiony slijeme, zeleninu očistíme, pórek a cibuli nakrájíme nadrobno. Očištěné ledvinky nakrájíme na tenké plátky, smícháme je se škrobovou moučkou, osolíme, opepříme a prudce opečeme na rozehřátém sádle. K ledvinkám přidáme na plátky nakrájený česnek, žampiony, nakrájenou cibuli a pórek, promícháme a osmahneme. Podlijeme vývarem, dochutíme sójovou omáčkou a vínem. Jako příloha se hodí dušená rýže. VEPŘOVÁ JÁTRA "ALCRON" Játra, asi 6 stroužků česneku, 2 lžíce worchestru, 3 lžíce jemného kečupu, sůl, pepř Špalíčky jater opepříme, zprudka orestujeme a vyndáme, na pánev přidáme plátky česneku, orestujeme (ale jen chvilinku, aby nezhnědl a nezhořkl), pak přidáme worchestr s kečupem a po promíchání játra doděláme a osolíme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!