Staňte se našimi fanoušky na:

Neapolský plněný chléb

Autor receptu: JIHOR (462 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Pro zkušené
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Droždí rozdrobte do mísy a přidejte cukr. Promíchejte s vlažným mlékem a nechte 5 minut vzejít kvásek. Do větší mísy dejte mouku, posypte solí a doprostřed udělejte důlek. Vlijte do něj kvásek, přidejte máslo a vejce. Vařečkou zpracujte těsto a všechno uvolněte z mísy na pomoučený vál. Hněteme několik minut, až je těsto hladké a pružné. Dejte ho do mísy, zakryjte utěrkou a nechte 2 hodiny kynout na teplém místě. Rajčata překrojte na poloviny a odstraňte semínka. Osmahněte je zprudka na oleji během 3-4 minut, pánví občas potřeste a rajčata obracejte - nemíchejte. Jak těsto vykyne dejte ho na trochu pomoučený vál a zlehka proklepejte prsty, aby se trochu snížilo. Oddělte asi třetinu těsta a odložte stranou. Zbývající těsto dejte do vymazané a vyspané formy (asi 24 cm) a upravte tak, aby pokrývalo dno a stěny. Rozložte polovinu mozzarelly a rajčata, posolte a popepřete, posypte bazalkou a nakonec pokryjte prosciuttem a zbytkem mozzarelly. Posypte parmazánem a můžete ještě opepřit. Zbylé těsto vyválejte do kruhu, velkého jako dno formy. Okraje těsta potřete polovinou rozšlehaných vajec. Náplň překryjte kruhem těsta a okraje spojte tak, že je lehce stlačíte prsty. Nechte asi hodinu kynout. Povrch pokrmu potřete zbývajícími vejci a pečte 25-30 minut na 200°C. Lepší je teplý.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!