Staňte se našimi fanoušky na:

Mořský okoun s nakládanými citrony

Autor receptu: Estrella (503 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Rybu nařízneme na obou bocích 3-4 šikmými zářezy a potřeme uvnitř i zvenku solí a pepřem. Do břišní dutiny dáme koriandr a vnější povrch ryby potřeme paprikou. Ze sklenice odebereme asi 20 koleček citronu a 10-12 jich naskládáme na dno zapékací mísy. Na plátky citronu dáme rybu a navrch pak urovnáme zbývajících cca 10 koleček citronu. Odměříme 150ml oleje ze sklenice s citrony a olejem přelijeme rybu. Pečeme 5 minut na 240°C, pak teplotu stáhneme na 180°C a pečeme, za častého polévání olejem a vypečenou šťávou, 40-45 minut, maso musí být křehké.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Estrella |9. července 2015
Tady se dají koupit jen v internetovém obchodě. V Maroku se dají koupit i v supermarketu. Ale není problém si je naložit doma, na netu je hodně receptů a je to levnější než je kupované. Odpovědět
tepito |9. července 2015
citrony v oleji? Dají se koupit? Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!