Staňte se našimi fanoušky na:

Marinované a pak pečené kuře

Autor receptu: Anna1960 (96 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
21× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Na marinádu: 2 lžíce medu, 1 lžička silně pálivého feferonkového krému, čerstvé bylinky(dala jsem majoránku, citronový tymián, rozmarýn) 2 lžičky koření Andělská křídla, olivový olej V misce smícháme med, olej, feferonkový krém, nasekané bylinky. Cibuli, česnek oloupeme a nakrájíme. Řapík omyjeme, nakrájíme na špalíky, rajčátka překrojíme napůl. Maso omyjeme, osušíme potřeme marinádou a necháme v chladu marinovat, můžeme i přes noc. Nakrájenou zeleninu a snítky Smilu italského dáme do pekáče. Na zeleninu dáme marinované maso, které osolíme a okořeníme kořením Andělská křídla. Pekáč dáme do trouby vyhřáté na 220°C pečeme asi 15 min, pak stahneme na 180°C. Maso během pečení poléváme vypečenou šťávou, ke konci přidáme máslo. Když je maso měkké vyndáme ho a uchováme v teple. Zeleninu a vypečenou šťávu nalijeme do mísy a ponorným mixérem rozmixujeme. Podáváme s bramborovou kaší.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Márč |18. června 2013
To vypadá skvěle, ukládám...:-) Odpovědět
Lenny |15. června 2013
lákavé k vyzkoušení Odpovědět
olma |15. června 2013
1*** Odpovědět
DAMI |14. června 2013
super Odpovědět
slava |12. června 2013
1*** Odpovědět
sarka.tuslova |31. května 2013
Vyzkouším :o) Odpovědět
petra.stefanova.7 |30. května 2013
recept vypadá dobře, určitě zkusím Odpovědět
betka |30. května 2013
dobrota Odpovědět
pajunc |21. května 2013
pečené kuře je u náš v oblibě, je super mít inspiraci na obměnu :-) Odpovědět
Vlasta78 |21. května 2013
perfektně to vypadá Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!