Staňte se našimi fanoušky na:

Kuřecí prsa a plněné žampiony

Autor receptu: Hana S (503 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Cibuli nakrájíme na kostičky a podusíme na lžíci oleje, přidáme rýži, šafrán a krátce osmahneme. Podlijeme 50ml vína a 250ml vývaru, asi 20 minut vaříme při mírné teplotě. Ze žampionů odkrájíme nožičky, zbylý vývar s vínem přivedeme k varu, vložíme klobouky hub a cca 10 minut povaříme. Maso opékáme na zbylém oleji za stálého obracení asi 8 minut. Osolíme a opepříme, do rýže zamícháme hrášek a nastrouhaný parmazán, dosolíme a dopepříme. Houby vyndáme z vývaru, necháme okapat, naplníme je rizotem a udržujeme teplé. Z pánve vyndáme maso a i to udržujeme teplé. Slijeme vypečený tuk, přilijeme do něj houbvý vývar a povaříme. Vmícháme tavený sýr, zahustíme jíšou a okořeníme, kuřecí prsa nakrájíme na plátky. Maso i žampiony s omáčkou podáváme na míse a můžeme ozdobit bazalkou a drceným barevným pepřem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!