Staňte se našimi fanoušky na:

Köttbullar - švédské masové kuličky

Autor receptu: kockaviky (343 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
12× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Mleté maso smícháme s vejcem, cibulí a strouhankou. Osolíme, opepříme a okořeníme špetkou zázvoru a muškátového oříšku. Z hmoty vytvarujeme cca 20 kuliček. Na pánvi rozehřejeme oleji a kuličky opečeme dohněda. Pak je vyjmeme, v pánvi rozpustíme máslo, poprášíme ho moukou a 2 minuty pořádně mícháme. Pak pomalu zašleháme vývar a mícháme, až vznikne hustá omáčka. Alespoň 10 minut povaříme. Nakonec zašleháme smetanu. Do pánve vrátíme opečené kuličky a prohřejeme je. Podáváme s bramborem a s nakládanými brusinkami.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Polda |21. března 2014
ukládám Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!