Staňte se našimi fanoušky na:

Jitrničky

Autor receptu: Fíííra (508 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Domácí Uvaříme půlku vepřové hlavy, maso obereme a umeleme na masovém strojku. Přidáme asi 200g mletých syrových jater, 3 rohlíky namočené v mléce a 3 lžíce hrubé krupice. Ochutíme česnekem utřeným se solí, pepřem a majoránkou. Vše dobře promícháme. Dáme do pekáče vymazaného sádlem, vysypaném strouhankou a v troubě upečeme. Jako příloha se hodí brambory, se zelím nebo bramborová kaše. Na pivě 4 jitrnice, 1 mrkev, 1 petržel, kousek celeru, 2 lžíce nastrouhaného perníku, 1 lžíce polohrubé mouky, 2 hrnky piva, 1 lžíce sójové omáčky, 4-5 kuliček pepře, bobkový list, sůl Pivo přivedeme do varu, přidáme koření a na kousky nakrájenou zeleninu. Vaříme asi 5 minut a pak přidáme perník smíchaný s moukou, povaříme 10 minut. Omáčku prolisujeme, dochutíme sójovou omáčkou. Jitrnice opečeme ze všech stran na tuku a na talířích přelijeme připravenou horkou omáčkou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Victor |30. řijna 2015
1*** Odpovědět
piškot |30. září 2015
1+++ Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!