Staňte se našimi fanoušky na:

Jahodová žemlovka 1

Autor receptu: objev (500 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

1) Tvaroh smícháme se 4 lžícemi mléka a dvěma žloutky. 2) Mléko smícháme s jedním žloutkem. 3) Vánočku nakrájíme na plátky a namočíme ji v mléce se žloutkem. 4) Pekáč vymažeme máslem a celé dno poklademe namočenou vánočkou. 5) Další vrstva bude tvaroh. 6) Poté následuje vrstva jahod nakrájených na plátky, které posypeme vanilkovým cukrem. 7) Následují vánočky, tvaroh, jahody ... nahoře bude vrstva s vánočkami. 8) Pečeme 25 minut na 200 °C.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Jana Konečná |2. března 2016
skvělá obměna žemlovky neboli zemlbáby! Odpovědět
sonizna |17. září 2014
Já dělám hruškovou žemlovku s čokoládou - u mě v receptech! Odpovědět
objev |15. září 2014
Místo jahod se dá použít jakékoli ovoce - jablko, hruška, meruňka, mango... Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!