Staňte se našimi fanoušky na:

Hrachový kotlík s vinnou klobásou

Autor receptu: Dědeček Hříbeček (507 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • maggi
  • 500 g brambor
  • 200 g hrachu (loupaného)
  • 150 g hrášku (mraženého)
  • 100 g chleba
  • 4 vinné klobásky (400 - 600 g klobás)
  • 200 g mrkve
  • 50 g slaniny
  • 3 lžíce másla
  • 75 ml světlého piva (plzeňské)
  • 1 pórek

Pracovní postup:

Cibuli, slaninu a mrkev nadrobno nakrájejte. Pórek pokrájejte na kolečka. Na oleji opečte slaninu a osmahněte na ní cibuli. Přidejte pórek, mrkev a loupaný hrách. Přilijte 1 litr vody a vařte. Po 30 minutách vložte klobásy. Zhruba 10 minut před koncem varu přidejte ještě oloupané a nadrobno pokrájené brambory spolu s mraženým hráškem. Z chleba odkrojte kůrku, střídku nakrájejte na kostičky a osmažte na másle. Polévku osolte, ochuťte tekutým kořením a pivem. Podávejte s osmaženým chlebem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Polda |21. dubna 2014
vypadá to zajímavě, ukládám Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!