Staňte se našimi fanoušky na:

Dva recepty na debrecínku

Autor receptu: Fíííra (508 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Pro zkušené
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Debrecínka pečená 1kg vepřové pečeně, zeleninový vývar, 5dkg sádla, sladká mletá paprika, sůl Maso seřízneme opatrně z kosti a dobře prosolíme. Pevně svineme a hustě ovážeme motouzem. Dáme do hrnce, zalijeme horkým vývarem ze zeleniny, aby maso bylo úplně potopené. Kosti rozsekneme a přidáme k vývaru. Pomalým varem vaříme asi 1 hodinu. Maso vyndáme, osušíme, dáme do kastrolku, přidáme sádlo a pečeme asio 20 minut v troubě. Během pečení poléváme vlastní šťávou, podle potřeby přilijeme i trochu vývaru. Opečené maso necháme vychladnout, pak odstraníme motouz a pečínku obalíme v růžové paprice, nakrájíme na tenké plátky. Debrecínská uzená 1 kg vykostěné nasolené a proleželé vepřové pečeně, 2 vejce, 15 g sladké papriky. Vykostěnou pečeni zbavíme ořezu a přebytečného tuku. Upravenou pečeni překrojíme na dvě stejné části a obnaženým masem přiložíme, ovineme provázkem. Dobře utáhneme a tvarujeme, aby pečeně byla rovná. Na jednom konci nezapomeneme udělat očko pro zavěšení do udírny. Pečeni vaříme při teplotě 75-80°C, 1-2 hodiny. Po uvaření necháme pečeni okapat a vychladnout. Vychladlou pečeni potřeme štětcem hladkou paprikou, rozšlehanou ve vejcích, dáme ji do teplé udírny a udíme mírným teplým kouřem. Po oschnutí první vrstvy papriky znovu potřeme a znovu udíme mírným kouřem do oschnutí. Pak oheň zasypeme pilinami a udíme zvolna 6-8 hodin při teplotě kouře 50-60°C.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!