Staňte se našimi fanoušky na:

Co vaří naši mladí zpěváci

Autor receptu: JIHOR (462 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • cukr krupice
  • vanilkový cukr (moučka)
  • hladká mouka
  • polohrubá mouka
  • olej
  • maizena
  • sádlo
  • vejce
  • vývar
  • koření a bylinky (podle potřeby)
  • čočka
  • vepřové maso
  • mléko
  • smetana
  • smetana ke šlehání
  • ovoce (podle chuti)
  • strouhanka
  • marmeláda (podle chuti)
  • brandy
  • zelenina (podle potřeby)

Pracovní postup:

  1. KARBANÁTKY Ondřeje Rumla: 550g čočky, 550g zeleniny (mrkev, petržel, zelí, paprika), 150g cibule, 250g strouhanky, 4 stroužky česneku, majoránka, maizena, olej, sůl + 600g mrkve, 100g cibule, 100ml smetany na šlehání, petržel kudrnka, muškátový květ, olej, maizena, sůl - Uvaříme čočku a zeleninu, obojí necháme vychladnout, pak všechno umeleme. Osolíme, přidáme strouhanku, prolisovaný česnek, majoránku a trochu maizeny, vypracujeme těsto a vytvarujeme karbanátky, osmažíme je na oleji. Pak na oleji osmahneme cibulku a mrkev, podlijeme vodou, osolíme a dusíme doměkka. Přidáme smetanu, najemno nasekanou kudrnku a muškátový květ, podle potřeby zahustíme maizenou rozmíchanou ve vodě. Vhodná příloha - šťouchané brambory.
  2. VEPŘOVÁ PEČENĚ Michala Kavalčíka: 1 a 1/2 kg vepřové pečeně s kostí, 100g sádla, kmín, hovězí vývar, 1 cibule, sůl, 1/2kg kysaného zelí, 1/2 lžíce hladké mouky, cukr - Kost odřízneme, maso osolíme a okmínujeme. Na pekáč dáme asi polovinu sádla a trochu vody, vyskládáme na něj kosti a na ně položíme maso. Pečeme asi 90 minut, často podléváme vývarem a poléváme vypečenou šťávou, v polovině pečení maso obrátíme. Před koncem maso nakrájíme na plátky a necháme ještě dopéct. Na zbytku sádla dozlatova osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, posypeme moukou a za stálého míchání osmažíme jíšku. Zelí s kmínem povaříme ve slané vodě, asi po 15 minutách vmícháme připravenou jíšku, podle chuti přidáme cukr a ještě chvíli povaříme. Maso a zelí podáváme s houskovým knedlíkem.
  3. FLAMBOVANÉ PALAČINKY Marka Ztraceného: 150g polohrubémouky, 1/4l mléka, 2 vejce, sůl, olej, džem, moučkový vanilkový cukr, 50ml brandy (případně rumu), ovoce podle chuti, šlehačka - V části mléka rozšleháme vejce a špetku soli, postupně přidáváme mouku a zbylé mléko. Mícháme tak dlouho, až vznikne hladké přiměřeně husté těsto, necháme ho asi 1/2 hodiny v chladu odležet. Pak těsto znovu promícháme a na pánvi vytřené olejem upečeme tenké palačinky. Skládáme je do nahřáté mísy, potřeme džemem, složíme do šátečku a pocukrujeme. Do jiné pánve nalijeme alkohol, trochu ho zahřejeme, pak do něj dáme palačinky, prohřejeme je, odstavíme, zapálíme a až alkohol vyhoří, přendáme palačinky na talířky a ozdobíme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!