Registruj se přes mojeID!

Bryndzové halušky

  • Bryndzové halušky
  • Bryndzové halušky
Nelíbí se Vám foto a máte lepší? Nahrajte ji.
Nahrát fotku
Recept publikován 29.11.2013
Značkový eshop Tescoma

Pracovní postup

Brambory nastrouháme na jemném struhadle, přidáme sůl, mouku a zamícháme. Těsto protlačíme přes síto na halušky nebo nasekáme na prkýnku a shazujeme do vroucí osolené vody. Můžeme je vykrajovat lžičkou namočenou ve vroucí vodě, nebo je odkrajovat nožem z prkénka, případně je protlačovat do vroucí vody skrz speciální haluškové síto.

Vaříme asi 4-5 minut než halušky vyplavou na povrch vody, to jsou uvařené. Buď je scedíme a propláchneme studenou vodou, abychom je zbavili slizkosti, nebo je vytahujeme dírkatou vařečkou případně naběračkou.

V teplé míse případně rovnou v hrnci je dobře promícháme s bryndzou, která se na horkých haluškách rozpustí. Na talířích je pak ještě sypeme rozškvařenou na kostičky nakrájenou slaninou.

Diskuse k receptu

Diskuse k receptu

Autorka receptu

Tereza Mazancová

Tereza Mazancová

Je autorkou 86 receptů
Sledovat autorku

Doporučit recept známým

Doporučit web známým
Zrušit odeslání doporučení receptu

Kalorická kalkulačka

Kalorická kalkulačka
Ingredience Hmotnost Energetická hodnota
Anglická slanina  g 0 kcal
Brambory  g 0 kcal
Brynza  g 0 kcal
Mouka hladká  g 0 kcal
Mouka polohrubá  g 0 kcal
Vejce  g 0 kcal
Zakysaná smetana  g 0 kcal
Celkový počet kalorií 0 kcal

Chceš vědět, kolik kalorií obsahuje náš recept? Zadej hmotnost jednotlivých surovin.

Podobné recepty

Přihlásit se k odběru
Zrušit přihlášení k newsletteru
TradicniRecepty.cz

Nákupní seznam


Suroviny můžete přidat do nákupního seznamu po otevření receptu.


Tisknout Vymazat