Staňte se našimi fanoušky na:

Babiččiny kaše a Granadýrský marš

Autor receptu: Fíííra (508 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

GRANADÝRSKÝ MARŠ 200g hr. mouky, 1 vejce, sůl, 800g brambor, 70g angl. slaniny, 30g sádla, 60g cibule, ml. paprika Z mouky, vajíčka a vody uděláme tuhé těsto, tence ho vyválíme a necháme uschnout. Pak nakrájíme na flíčky a uvaříme ve slané vodě. Necháme je okapat, dáme do misky a pomastíme. Ve slupce uvařené brambory oloupeme a pokrájíme na kostky. Flíčky s bramborami smícháme, přidáme opraženou slaninu s cibulí, trochu opaprikujeme a promícháme. Jako příloha se k teplému pokrmu hodí jakýkoli čerstvý salát. POHANKOVÁ KAŠE naslano Pohanku hodně propereme vodou, zalijeme mlékem s vodou, osolíme a povaříme. Současně osmažíme na másle cibulku a přidáme pokrájené houby, podusíme doměkka. Uvařenou pohanku spojíme s vydušenými houbami, osolíme a opepříme. Můžeme přidat trochu česneku. POHANKOVO-OVESNÁ KAŠE nasladko 4 lžíce pohanky, 4 lžíce vody, 1/4l mléka, sůl, 2 lžíce ovesných vložek, med, cukr, skořice, máslo Pohanku nejdřív opláchneme vodou, namočíme ji a necháme asi hodinu stát. V kastrolu ji pak zalijeme mlékem, vaříme asi jen 5 minut a přidáme vločky, vaříme dalších 5 minut. Pokud chceme mít vločky hodně měkké ještě přidáme mléko, během vaření promícháme. Hotovou kaši polijeme máslem a medem, posypeme skořicí.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!