Staňte se našimi fanoušky na:

Gaskoňská terinna - sekaná

Autor receptu: Maty (520 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Pro zkušené
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Na mletou náplň promícháme maso s nakrájenou cibulí, utřeným česnekem, vejcem, hořčicí, osolíme a opepříme a necháme 30 minut odležet. Z kýty odkrojíme 250g masa bez šlach a nakrájíme na delší hranolky. Zbytek masa rozkrájíme na kousky, promícháme s nasekanými bylinkami, smetanou, armagnacem ze švestek, nastrouhaným chlebem a necháme 30 minut odpočinout. Formu vyložíme plátky slaniny mírně přes sebe a necháme přesahovat asi 3 cm přes okraj. Na dno rozložíme část mleté náplně, část nakrájených švestek a pokryjeme smetanovou náplní. Vršek poklademe hranolky masa, nakrájenými švestkami a tak pokračujeme až nám nezbude žádná surovina. Terinnou občas zatřeseme a poklepeme o podložku, aby se vevnitř všechno řádně usadilo. Zakryjeme přečnívající slaninou, uzavřeme víkem, dáme do pekáčku se studenou vodou, aby byla forma z poloviny ponořená. Pečeme 3 hodiny na 150°C. Potom slijeme vypečenou šťávu, terinnu uvnitř zatížíme a necháme přes noc vychladnout a ztuhnout.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Fíííra |3. června 2016
ok 1*** Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!