Staňte se našimi fanoušky na:

Fríský vánoční dort

Autor receptu: JIHOR (462 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Pro zkušené
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

  1. Na vále prosijeme mouku s prdopeč, doprostřed uděláme důlek, do něj dáme vanilkové cukry, zakysanou smetanu a na kousky nakrájené studené máslo. Překryjeme moukou a směrem od středu rychle zpracujeme všechny suroviny na hladké těsto. Pokud by bylo moc řídké přidáme ještě trochu mouky nebo ho na hodinu dáme do chladu.
  2. Těsto rozdělíme na 4 stejně velké části a každý díl vyválíme (těsto nesmí být u kraje slabé). Dáme do 4 vymazaných dortových forem (Ø asi 28cm) a propíchneme několikrát vidličkou. nožem s pilkou.
  3. DROBENKA: Do mísy prosijeme mouku, cukr, vanilkový cukr, skořici a vločky studeného másla. Přísady zpracujeme na drobenku, kterou rozdělíme na korpusy. Pečeme asi 15 minut v předehřáté troubě. Korpusy po upečení uvolníme z formy, jeden z nich rozkrájíme na 12 dílů a necháme vychladnout.
  4. NÁPLŇ: Šlehačku šleháme cca 1/2 minuty, přidáme cukr, 2 balení ztužovače a 1 vanilkový cukr, došleháme dotuha. Postupně na sebe naskládáme 3 nenakrájené korpusy, z nich každý rovnoměrně potřeme povidly a na ně nastříkáme zdobícím sáčkem šlehačku. Navrch na poslední šlehačkovou vrstvu naskládáme do kruhu 12 dílů z posledního korpusu. Moučník pocukrujeme a dáme do chladu. Vychlazený rozkrájíme

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!