Staňte se našimi fanoušky na:

Džem z červené cibule

Autor receptu: PetulkaH (124 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 20 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Červenou cibuli oloupeme a potom ostrým nožem nakrájíme na plátky. Nasypeme do hrnce a podusíme na trošce másla. Vsypeme přírodní hnědý cukr, přilijeme bílý vinný ocet, ochutíme solí i pepřem a redukujeme na mírném ohni, až je džem přiměřeně hustý. Na závěr zalijeme likérem Chambord, ještě asi minutku mícháme a pak hrnec sundáme ze sporáku. Během přípravy džemu si připravíme sklenice, které dobře vymyjeme horkou vodou včetně víček a pak usušíme. Uvařený džem do sklenic nalijeme a ihned uzavřeme víčky. Otočíme dnem vzhůru a postavíme víčkem na utěrku. Takto necháme džem zchladnout. Džem z nasládlé cibule je výbornou přílohou k různým druhům paštik, grilovaným masům a podobně. Po otevření skladujeme v chladničce. Chambord-francouzský likér, naložené lesní plody v koňaku,vanilka, citrusy a med. Intenzivní chuť a vůně po malinách.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

IVETULIATKO |19. září 2013
zaujímavé Odpovědět
Babetta |8. září 2013
Červenou cibuli mám, ale chybí mi ten Chambord, čím ho nahradit??? Odpovědět
pes |8. září 2013
rád bych ochutnal Odpovědět
pes |8. září 2013
neznám Odpovědět
katy9 |24. srpna 2013
zajímavý recept Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!