Staňte se našimi fanoušky na:

Dýňové máslo z pečené dýně

Autor receptu: JIHOR (462 receptů)

Recept podle Florentýny

Množství: Na velkou mísu pomazánky
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: 45 min.
Vaření: 1 hod. 10 min.
Speciální kritéria: Vegetariánské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

  1. Dýní překrojte podélně a vydlábněte měkkou dužinu se semínky. Obě poloviny dýně vtěsnejte do malého pekáčku řeznou stranou nahoru. Nožem nařízněte dužinu křížem krážem, potřete olejem a osolte. Dejte do trouby vyhřáté na 200°C a pečte 40 minut. Pak teplotu snižte na 170°C a dopékejte ještě 20-30 minut až dužina úplně změkne.
  2. Horkou upečenou dužinu lžící vydlabejte ze slupky a dejte do vysoké, úzké nádoby vhodné pro tyčový mixér. Dužinu ještě za tepla rozmixujte nahrubo. Přidejte máslo a dál mixujte dohladka.
  3. Hotové pyré osolte podle chuti, přendejte do zavírací sklenice a nechte vychladout. Pak ji uzavřete a skladujte krátce v lednici. Hodí se např. na opečený toast nebo do semínkových housek s krémovým sýrem a salátem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!