Staňte se našimi fanoušky na:

Dýňová šťáva

Autor receptu: Jerry13 (105 receptů)

Recept je vhodný na oslavy, je zdravější než chemické limonády, ale je stejně lahodný. Má sladkokyselou chuť, kterou bych přirovnal k jahodám. Uvedl jsem přípravnou dobu 30 minut, ale to platí pouze, pokud dýni pasírujete ručně, pokud máte odšťavňovač, bude vymačkaná za chvíli.

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 10 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Dýni vymačkáme nebo odšťavníme tak, abychom jí co nejmíň vyhodili. Přilijeme jablkový a ananasový juice a zamícháme (recept se jmenuje dýňová šťáva, ale samotná nemá výranou chuť). Potom přidáme lžíci medu a mícháme, než se rozpustí. Rozlijeme do lahví a necháme hodinu stát v lednici.

Něco navíc:

Pokud podáváte na halloweenské párty, lze přisypat potravinářské barvivo a vydávat nápoj např. za dračí krev (ačkoliv já to považuji za nezdravý a nevkusný přežitek). V případě pozdější konzumace je vhodné prolít přes sítko nebo pasírovací plenu, abychom se zbavili kalu na dně lahve. ! Nerozlévat do lahví od alkoholu, mohlo by se urychlit kvašení!

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

simm |8. května 2013
Zní to zajímavě. :-) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!