Staňte se našimi fanoušky na:

Domácí máslo

Autor receptu: slavuska (138 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 10 min.
Speciální kritéria: Bezlepkové
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
135× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

2 čtvrtlitrové smetany ke šlehání(min. 30 procent tuku) vyjileme do šlehací nádoby, a elektrickým šlehačem začneme šlehat. šleháme tak dlouho, dokud se nezačne od hmoty oddělovat tekutina(podmáslí, velmi zdravé a chutné)Trvá to asi 10 minut. Pak rukou vybereme kousky másla, uplácáme v kouli, kterou ještě propláchneme pod vodou. z půl litru šlehačky budeme mít cca 130 gramů vynikajícího másla

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

mochomůrka |9. června 2016
super Odpovědět
piškot |5. řijna 2014
1+++ Odpovědět
Alpenrose |19. července 2014
Tak to se mi přesně povedlo, aniž jsem chtěla. Potřebovala jsem šlehačku, zakoupila krabičkovou PILOS a šlehám. Pořád to bylo řídké, tak jsem zabrala ručním šlehačem a měla jsem máslo :-). Prohlížela jsem si přiložená fota k receptu a s úžasem jsem zjistila, že se ze smetany dá udělat nejen máslo, ale i limonáda, koktejl, pánve, sporák a dokonce i hospodyňka a děti. To musím říct manželovi - ten bude rád !! :-)))))) Odpovědět
Dandik60 |2. března 2014
Zkusím :) Odpovědět
vilemina |6. listopadu 2013
Ač propaguju vaření ze surovin a přípravu všeho možného doma, pro máslo ze šlehačky nejsem: když použijete kupovanou, máte totéž, co hotové máslo ( i šlehačka se konzervuje - viz obal), cena je nesmyslně vysoká. Smysl to má jen u domácí smetany. Ale funguje to naopak: když potřebujete víceprocentní šlehačku (přes 40%), naopak osminku másla rozpustíte v čtvrtlitru mléka a vychladíte :) Odpovědět
petrapo |17. řijna 2013
hmm, zajímá mě chuť, vyzkouším Odpovědět
Teris19 |17. řijna 2013
zajímavé Odpovědět
Teris19 |17. řijna 2013
zajímavé Odpovědět
johny |18. července 2013
domácí je lepší Odpovědět
moja |16. července 2013
hmmm, zajimave Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!