Staňte se našimi fanoušky na:

Punčový krém

Autor receptu: JIHOR (462 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Želatinu namočíme do studené vody. Žloutky, oba cukry, koření a sherry dáme do kovové misky a v horké vodní lázni ušleháme do tuhé pěny, misku vyndáme z lázně. Limetku vymačkáme, také vymačkáme želatinu a rozpustíme ji v malém hrnečku. Limetovou šťávu a želatinu přidáme do vaječné hmoty. Krém dáme asi na 30 minut vychladit. Hned jak začne želírovat, ušleháme dotuha smetanu a opatrně ji velkou metlou vmícháme do krému. Krém rozdělíme do pohárů a asi hodinu necháme v ledničce. Nakonec, před podáváním, nakrájíme na plátky omyté fíky a krém ozdobíme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!