Staňte se našimi fanoušky na:

Ovocné dezerty

Autor receptu: Fíííra (508 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

PEČENÉ BROSKVE 4 velké broskve, 100g malin, 50g hnědého třtinového cukru, 50g másla, 100g mandlových plátků, 125ml smetany 33% Broskve vypeckujeme, z malin vybereme jen zdravé plody. Broskve naskládáme do zapékací mísy řeznou stranou nahoru, posypeme cukrem a poklademe plátky másla. Zapékáme asi 15 minut na 200°C, pak vyndáme a rozdělíme na talířky, posypeme plátky mandlí a malinami. Přelijeme šťávou vypečenou z broskví a ozdobíme ušlehanou šlehačkou. SORBET S GRANITOU Granita - 1/2kg červeného vodního melounu, 50ml vody, 50g moučkového cukru Sorbet - 100ml vody, 60g medu, 1/2kg malin, 150ml sektu nebo perlivého vína Několik dílků melounu odřízneme na ozdobu, pak odkrojíme kůru, odstraníme pecičky a meloun rozmixujeme. Vodu s cukrem svaříme a smícháme s melounem. Necháme za občasného promíchání zmrazit, paj rozmixujeme. Vodu s medem svaříme na mírném ohni, odstavíme a necháme úplně vychladnout. Maliny rozmixujeme a smícháme se studeným rozvarem. Pak přidáme sekt a naplníme do kovové misky, dáme do mrazničky a během doby mražení občas promícháme, aby se sorbet mrazil stejnoměrně. Po zmražení dáme asi na 20 minut do chladničky a pak rozmixujeme. Kleštěmi na zmrzlinu uděláme ze sorbetu kopečky a dáváme je do pohárů. Přidáme rozmixovanou melounovou granitu a každý pohár ozdobíme kouskem melounu.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!