Staňte se našimi fanoušky na:

Hrušky s gorgonzolou

Autor receptu: JIHOR (462 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • 100 g gorgonzola
  • 4 kusy hruška
  • Aperol, 100 ml likér
  • sirup
  • 1 celá skořice
  • 50 ml smetana
  • 4 lžíce třtinový cukr

Pracovní postup:

Do sáčku dejte oškrábané a očištěné hrušky, Aperol, 2 lžíce cukru a kousek skořice, zavakuujte. vařte 55 minut na 85°C. V pánvi rozehřejte smetanu a rozpusťte v ní gorgonzolu, 2 lžičkami vytvarujte noky. Hotové hrušky vyndejte, tekutinu ze sáčku nalijte do kastrůlku, přidejte ještě trochu cukru a zredukujte asi na polovinu objemu. Hrušky podávejte s gorgonzolovým nočkem a sirupem. Poznámka: Jde to i bez vakuovačky - jen dejte více Aperolu, ten nalijte do kastrolu tak, aby hrušky byly ponořené (můžete je přepůlit), přidejte ostatní suroviny a vařte na mírném plameni asi 15 minut doměkka.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!