Staňte se našimi fanoušky na:

Bavorský vanilkový krém

Autor receptu: orlíček (133 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
13× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Želatinu namočíme do ledové vody a necháme ji nabobtnat. V míse utřeme žloutky svanilkovým cukrem (3 balení) do pěny. Vanilkový lusk podélně rozřízneme, vyškrábeme z něj semínka a svaříme je s mlékem. Část takto ochuceného mléka vmícháme do žloutkové pěny, pak tuto směs vmícháme do zbylého horkého ochuceného mléka a stále mícháme na mírném ohni do zhoustnutí (krém se nesmí vařit, jinak by se srazil). Krém přecedíme. Do ještě horkého krému vmícháme nabobtnalou želatinu, necháme ji rozpustit a za občasného zamíchání necháme prochladnout. Jakmile začne tuhnout, vmícháme do něj opatrně smetanu ušlehanou ne úplně do tuha a na závěr sníh ušlehaný z bílků. Krém naplníme do vhodných formiček vytřených olejem a necháme ztuhnout v chladničce. Vypeckované a na dílky nakrájené blumy zasypeme v kastrůlku oběma druhy cukru, zalijeme troškou vody a na mírném ohni krátce povaříme. Pomalu a po částech za stálého míchání přilijeme škrobovou moučku rozmíchanou v trošce studené vody (nemusíme přilévat všechnu, jen aby omáčka zhoustla - chladnutím omáčka ještě ztuhne), omáčku dochutíme citronovou šťávou a necháme vychladit. Formičky se ztuhlým krémem ponoříme na chvilku do teplé vody a pak krém opatrně vyklopíme na dezertní talířky. Přidáme blumy a vychlazenou omáčku z blum a podáváme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Semyaza |5. března 2014
super Odpovědět
Teris19 |23. řijna 2013
je to výborné :)) Odpovědět
Teris19 |7. července 2013
mňam Odpovědět
Anna1960 |13. května 2013
dobrota Odpovědět
Michi |13. května 2013
moc pěkné Odpovědět
A |13. května 2013
hezké a jistě dobré Odpovědět
eviti |12. května 2013
dobré Odpovědět
jebik|2. června 2013
zkusím Odpovědět
uuu|12. května 2013
hezké Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!