Staňte se našimi fanoušky na:

Zajíčci

Autor receptu: Sůl nad zlato (206 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • bílá, 200 g čokoláda
  • velké kusy, 10 jahody
  • mléčná čokoláda, 100 g
  • tmavé želé bonbony, asi 50 g
  • červené potravinářské barvivo, podle potřeby

Pracovní postup:

Bílou čokoládu rosputíme, asi 50g dáme stranou a přidáme k ní na špičku nože červeného barviva (obarví se narůžovo) V bílé čokoládě máčíme jahody a pokládáme je širším koncem dolů, čokoládu necháme ztuhnout, rozpustíme i mléčnou čokoládu. Připravíme si alobal, kus kartonu a jednorázové cukrářské sáčky. Karton přikryjeme alobalem. Tmavou čokoládu dáme do sáčku a na alobal naneseme kapičky ve tvaru oušek. Z tmavé čokolády nastříkáme 20 teček jako oči, růžovou čokoládu nandáme do jiného sáčku a na ouška naneseme světlý střed, uděláme čumáčky a dáme ba chvíli do mrazničky. Z bonbonů ostrým nožem vykrájíme fousky. Když jsou uši tuhé, připevníme je do polotuhé bélé čokolády na jahodách (jako uši). Podobně připevníme oči, čumáček a pod něj fousky. Rada: Používejte chirurgické rukavice, ať se čokoláda nelepí na prsty. Pokud by čokoláda na jahodách byla příliš tuhá, namočte části do rozpuštěné čokolády a přilepte.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!