Skořicové cukrovíčko

  • Skořicové cukrovíčko
Nelíbí se Vám foto a máte lepší? Nahrajte ji.
Nahrát fotku
Recept publikován 15.12.2016

Pracovní postup

Suroviny na těsto smícháme a vypracujeme hladkou hmotu, necháme odležet asi 2 hodiny v chladu. Rozválíme 3 cm vysoký plát a vykrájíme různé tvary, pečeme na 200°C asi 15 minut. Nakonec cukroví ozdobíme polevou. Můžeme ji použít samotnou nebo obarvenou potravinářským barvivem. Cukroví můžeme jíst samotné nebo spojit oříškovým krémem.

Poleva - smícháme 1 hrnek moučkového cukru, 2 lžíce vody a 2 lžíce citronové šťávy, popřípadě přidáme potravinářské barvivo.

Krém - asi hrnek mletých oříšků spaříme ve 100 ml mléka a necháme vychladnout. Vyšleháme 150g másla nebo hery s hrnkem cukru, přidáme vanilkový cukr, 2 lžíce rumu a nakonec mléko s oříšky.

Diskuse k receptu

Diskuse k receptu

Autor receptu

Jitka Horáková

Jitka Horáková

Je autorem 430 receptů
Sledovat autora

Doporučit recept známým

Doporučit web známým
Zrušit odeslání doporučení receptu

Kalorická kalkulačka

Kalorická kalkulačka
Ingredience Hmotnost Energetická hodnota
Cukr moučka  g 0 kcal
Cukr vanilkový  g 0 kcal
Mouka hladká  g 0 kcal
Tuk  g 0 kcal
Vejce  g 0 kcal
Celkový počet kalorií 0 kcal

Chceš vědět, kolik kalorií obsahuje náš recept? Zadej hmotnost jednotlivých surovin.

Podobné recepty

TradicniRecepty.cz

Nákupní seznam


Suroviny můžete přidat do nákupního seznamu po otevření receptu.


Tisknout Vymazat