Staňte se našimi fanoušky na:

Recepty na vinné cukroví

Autor receptu: Fíííra (508 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

S MARMELÁDOU 300g hladké mouky, 250g másla, 5 lžic bílého vína, marmeláda podle chuti, cukr na posypání Z mouky, másla a vína zaděláme těsto, vyválíme placku a vykrájíme oválky nebo kolečka. Na každý kousek dáme trochu marmelády, přeložíme a kraje přimáčkneme. Dáme na plech na pečící papír a pečeme asi 10-15 minut na střední teplotu. Ještě teplé ozdobíme cukrářským zdobením (hvězdičky, perličky) a pocukrujeme. S POLEVOU 200g hladké mouky, 2 lžičky prášku do pečiva, 1 vanilkový cukr, 100g cukru krupice, 1 vejce, 2 lžíce bílého vína, 100g másla, 30g nastrouhané bílé čokolády, tuk na plech Z uvedených surovin zaděláme těsto a necháme půl hodiny v chladu odležet. Rozválíme na placku silnou asi 3 mm a vykrájíme různé tvary (hvězdičky, kolečka, srdíčka ap). Přendáme na promaštěný plech a pečeme asi 10-15 minut na střední teplotu. Hotové necháme vychladnout a potřeme tuhou polevou z 200g práškového cukru a bílého vína. Nakonec ozdobíme oranžátem, citronátem, kandovaným ovocem, cukrářským zdobením nebo oříškem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!