Recept Linecké pečivo

  • Recept Linecké pečivo
  • Recept Linecké pečivo
  • Recept Linecké pečivo
  • Recept Linecké pečivo
  • Recept Linecké pečivo
  • Recept Linecké pečivo
  • Recept Linecké pečivo
  • Recept Linecké pečivo
  • Recept Linecké pečivo
  • Recept Linecké pečivo
  • Recept Linecké pečivo
  • Recept Linecké pečivo
  • Recept Linecké pečivo
  • Recept Linecké pečivo
  • Recept Linecké pečivo
  • Recept Linecké pečivo
  • Recept Linecké pečivo
  • Recept Linecké pečivo
  • Recept Linecké pečivo
  • Recept Linecké pečivo
  • Recept Linecké pečivo
  • Recept Linecké pečivo
  • Recept Linecké pečivo
  • Recept Linecké pečivo
  • Recept Linecké pečivo
  • Recept Linecké pečivo
  • Recept Linecké pečivo
  • Recept Linecké pečivo
  • Recept Linecké pečivo
  • Recept Linecké pečivo
  • Recept Linecké pečivo
  • Recept Linecké pečivo
  • Recept Linecké pečivo
  • Recept Linecké pečivo
  • Recept Linecké pečivo
  • Recept Linecké pečivo
  • Recept Linecké pečivo
  • Recept Linecké pečivo
  • Recept Linecké pečivo
  • Recept Linecké pečivo
  • Recept Linecké pečivo
  • Recept Linecké pečivo
  • Recept Linecké pečivo
  • Recept Linecké pečivo
  • Recept Linecké pečivo
  • Recept Linecké pečivo
  • Recept Linecké pečivo
  • Recept Linecké pečivo
  • Recept Linecké pečivo
  • Recept Linecké pečivo
  • Recept Linecké pečivo
  • Recept Linecké pečivo
  • Recept Linecké pečivo
  • Recept Linecké pečivo
  • Recept Linecké pečivo
  • Recept Linecké pečivo
  • Recept Linecké pečivo
  • Recept Linecké pečivo
Nelíbí se Vám foto a máte lepší? Nahrajte ji.
Nahrát fotku
Recept publikován 15.10.2012

Pracovní postup

Na vál prosijeme mouku s cukrem, přidáme rozdrobené máslo a těsto zpracujeme se žloutky. Podle potřeby přidáme trochu mléka. Linecké těsto musíme dobře propracovat, aby bylo zcela hladké a stejnorodé. Zpracování nesmíme však přehánět. Příliš dlouhým hnětením těsta dochází, jak říkáme, ke "spáření těsta", těsto se lepí na vál a trhá se. Tuk se totiž dlouhodobým zpracováním rozpouští. Před vyvalováním necháme linecké těsto v chladu odpočinout, aby zchladlo na teplotu asi 10 stupňů. Nenecháváme je však zmrznout. V chladu můžeme těsto ponechat i 2 dny. Vláčné linecké těsto rozválíme a tvořítkem na vánoční cukroví vykrajujeme libovolné tvary, které v mírně předehřáté troubě pečeme do růžova. Těsto nesmíme ani sušit, ani zprudka péct, ideální je teplota 175 - 200 stupňů. Linecké těsto necháme vychladnout a spojujeme zavařeninou nebo rozpustíme hořkou čokoládu a pečivo v ní zpoloviny namáčíme. Servírujeme ho posypané moučkovým cukrem.

Diskuse k receptu

Diskuse k receptu

Autorka receptu

IvankaMaminka

IvankaMaminka

Je autorkou 372 receptů
Sledovat autorku

Doporučit recept známým

Doporučit web známým
Zrušit odeslání doporučení receptu

Kalorická kalkulačka

Kalorická kalkulačka
Ingredience Hmotnost Energetická hodnota
Cukr krystal  g 0 kcal
Čokoláda  g 0 kcal
Máslo  g 0 kcal
Mléko  g 0 kcal
Mouka hladká  g 0 kcal
Tuk  g 0 kcal
Vejce  g 0 kcal
Celkový počet kalorií 0 kcal

Chceš vědět, kolik kalorií obsahuje náš recept? Zadej hmotnost jednotlivých surovin.

Podobné recepty

Přihlásit se k odběru
Zrušit přihlášení k newsletteru
TradicniRecepty.cz

Nákupní seznam


Suroviny můžete přidat do nákupního seznamu po otevření receptu.


Tisknout Vymazat