Staňte se našimi fanoušky na:

Originální vánoční bonboniéra

Autor receptu: Alpenrose (509 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Pro zkušené
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
7× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

  1. Nejprve si připravte všechna náplně, které chcete použít. Postup je vždy stejný: svařte smetanu s alkoholem, přidejte další ingredience a nalámanou čokoládu. Odstavte rendlík z plamene a dejte ho do nádoby s horkou vodou. Když je směs úplně rozpuštěná, dejte rendlíček naopak do ledové vody a až směs vychladne, zašlehejte do ní máslo. Náplně si připravte do zdobících sáčků.
  2. A teď samotné pralinky: tmavou čokoládu rozlámejte na kousky a ve vodní lázni nechte rozpustit. Dělejte to tak, že jí budete chvílemi odstavovat z plamene a zase ji tam vracet, až bude krásně dohladka rozpuštěná.
  3. Připravenou čokoládu nalijte do mírně vychlazených tvořítek na led (nebo, pokud máte, do formiček na pralinky). S formou několikrát uhoďte o pracovní desku, abyste se zbavili případných vzduchových bublin a formu vylijte zpátky do misky s rozpuštěnou čokoládou. V tvořítku vám zůstanou čokoládové skořepiny připravené na náplně - nechte je dnem vzhůru schnout na mřížce 5 minut, potom stěrkou seškrábněte čokoládu z vršku formičky, aby zůstala jenom v důlcích a dejte na 10 minut do ledničky.
  4. Do skořepinek nastříkejte krém vždy tak, aby vyplnil 2/3 prostoru a nechte znovu chvíli ztuhnout. Nakonec pralinky zalijte ve formičce zbytkem tmavé čokolády, nechte je asi hodinu v chladu ztuhnout, opatrně je vyklepněte a ozdobte rozpuštěnou bílou čokoládou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Estrella |1. prosince 2014
like Odpovědět
vonaskovajirina|3. prosince 2014
efektní... Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!