Staňte se našimi fanoušky na:

Cukroví našich V.I.P/2

Autor receptu: JIHOR (462 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
11× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • bílek
  • krupicový cukr
  • moučkový cukr
  • polohrubá mouka
  • ořechy podle chuti
  • voda
  • žloutek
  • vanilka
  • máslo
  • čokoláda
  • jakákoliv marmeláda podle chuti
  • karob
  • vlašské ořechy
  • citronová kůra
  • krupicová mouka
  • rum

Pracovní postup:

  1. OŘECHOVÉ ČTVEREČKY KATEŘINY HRACHOVCOVÉ: Těsto - 140g másla, 140g moučkového cukru, 4 žloutky, 70g polohrubé mouky, 140g jemně mletých vlašských ořechů, 3 lžíce karobu, sníh ze 4 bílků Poleva - 250g moučkového cukru, 5 lžic rumu, 1 lžíce teplé vody, jádra ořechů ... Máslo, cukr a žloutky utřete do pěny, přidejte mouku, ořechy a karob nebo kakao. Nakonec opatrně vmíchejte sníh. Těsto rozetřete na pomyštěný plech a zvolna pečte. Mezitím si připravte polevu: cukr, rum a teplou vodu třete ve skleněné nebo porcelánové misce, až vznikne hladká a hustá cukrová hmota, kterou stejnoměrně pomažete ještě teplou ořechovou placku. Hned nakrájejte na malé čtverečky a ozdobte polovinou jádra vlašského ořechu nebo mandlí nebo kand. ovocem.
  2. DVOJBAREVNÉ ŘEZY IVY JANŽUROVÉ: Světlé těsto - 90g cukru, 3 žloutky, citronová kůry, vanilka, lžička rumu, 3 bílky, 50g ořechů, 25g rozpuštěného másla, 50g krupicové mouky; Tmavé těsto - 90g cukru, 3 žloutky, 50g strouhané čokolády, 50g ořechů, 50g mouky, 3 bílky, máslo na vymazání plechu, mouka na posypání plechu, 100g marmelády na náplň; Poleva - 150g práškového cukru, lžíce vařící vody, rum podle chuti .... Cukr, žloutky, vanilku a citronovou kůru třeme do zhoustnutí, přidáme rum a zase třeme. Naposled přidáme rozpuštěné máslo, mouku, oříšky a ušlehaný sníh. Vše lehce zamícháme a rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech. Pečeme ve středně vyhřáté troubě do růžova. Stejný postup platí i pro tmavé těsto, které pečeme mírněji. Upečený plát tmavého těsta potřeme zavařeninou, přiklopíme světlý plát a nakrájíme řezy, které polijeme rumovou polevou (ingredience třeme tak dlouho, dokud není poleva hladká a natolik hustá, aby se mohla natírat).

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

hanik29|17. řijna 2015
1+++ Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!