Staňte se našimi fanoušky na:

Choceňská houbová pánvička

Autor receptu: Hana S (503 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Houby rozkrájíme na poloviny nebo čtvrtiny (podle velikosti), omyté brambory nakrájíme na dílky. Na suché pánvi opražíme slaninu dokřupava a hned ji vyndáme. Na 3 lžících horkého oleje opékáme brambory asi 15 minut dozlatova. Osolíme, opepříme, opaprikujeme a pak je z pánve taky vyndáme. Cibule nakrájíme na kostičky, rajčata rozpůlíme. Na pánvi rozpálíme zbytek oleje a osmahneme cibuli, přidáme houby a asi 6 minut je opékáme, přidáme rajčátka a všechno krátce podusíme. Podlijeme vývarem i smetanou, povaříme a zahustíme jíškou. Překrájenou petrželku vmícháme do houbové směsi, pak přidáme brambory a prohřejeme. Podle potřeby osolíme a opepříme, nakonec ještě obložíme opečenou slaninou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

piškot |23. září 2014
houby ano Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!