Staňte se našimi fanoušky na:

Bigoš

Autor receptu: objev (500 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
8× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

1) Vepřové a hovězí maso nakrájíme na kostičky. 2) Cibuli nakrájíme na jemno. 3) Klobásu nakrájíme na kolečka. 4) Maso opečeme na sádle, osolíme, opepříme a podlijeme vodou. Přiklopíme a za občasného promíchání a podlití pečeme doměkka. 5) Přidáme oba druhy zelí, sušené houby, bobkový list, celý pepř a nové koření. Podlijeme a dusíme doměkka. 6) Na zbylém sádle osmahneme cibuli, přidáme klobásu a cibuli. Poté vše přidáme ke zbytku polévky. 7) Vmícháme rajský protlak, povaříme a pak podáváme. Polévka je nejlepší odleželá, tedy druhý až třetí den. Podáváme s čerstvým chlebem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Jana Konečná |1. března 2016
Vydatná polévka.. Odpovědět
sonizna |29. řijna 2014
Jsou povinné dvě suroviny: dva druhy masa a dva druhy zelí. Můžeme přidat sušené švestky a sušené houby nahradit čerstvými. Odpovědět
sonizna |29. řijna 2014
Znám ji, král Vladislav Jagelonský s ní prý krmil družinu na honech :) Odpovědět
edita.mickova |7. řijna 2014
vyzkouším,aspoň nemusím nic vymýšlet Odpovědět
objev |7. řijna 2014
Tato polévka se vaří na severní Moravě a ve Slezsku, také v Polsku. Odpovědět
hanik29|10. řijna 2014
1+++ Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!